Späť

Cooltajner sa konečne otvára, začíname koncertom Chrisa Ellysa a Klipers

Po nekonečnej karanténe vás opäť pozývame na poriadnu dávku kultúrnych a spoločenských podujatí v KC Cooltajner. Na znovuotvorenie sa môžete tešiť na koncert dvojice Chris Ellys a Klipers, ktorí sa predstavia v Cooltajneri v piatok 29.5.2020 od 19:00.

CHRIS ELLYS

Chris Ellys je sólo umelec radiaci sa do mladej vlny hudobnej scény na Slovensku. Prelínaním živého a chrapľavého baritónu s psychedelickým zvukom otvára tok vlastnej dimenzie prostredníctvom ktorého sa vnára do sveta vlastných pocitov a myšlienok.

Debutový počin Lonely Tree začal pútať vrúcnym indiefolk-popom a so skladbou ‘7 minutes’ si získal pozornosť na domácich Radio_Head Awards. Svoj debut prezentoval na zahraničnom turné v spolupráci s promótermi z Poľska a Baltických krajín po 9 krajinách a predstavil sa na festivaloch ako GRAPE(SK), Łodź Songwriters Festival(PL), BUNDA ROKAS(LT) a iné…

V marci 2019 vydal novú nahrávku Spring Folks v spolupráci s českým producentom Martinom Havlenom a Nikom Jalauzidisom z libereckého RESOUND. Nahrávka sa inšpiruje diverzitou spoločnosti a nespútanosťou mladej generácie, ktorá si podľa autora ľahko mýli hodnoty s vlastnými túžbami.

Hudobných hostí Thom Artway a Blanch po inštrumentálnej stránke doplnil NIKO, Silvia speaks, Tomáš Hríbik(Katarína Máliková, Jana Kirschner) a Daniel Kravec (Dynamo Team). Spring Folks tak v roku 2019 odzneli na európskom turné od severného Tallinnu, Budapešti až po nemecký Hamburg s naplánovanou druhou časťou v roku 2020.

KLIPERS

Klipers je nový a zaujímavý objav na československej scéne. Predstavuje zmes synthfolku, elektroniky, post-rocku a vyniká spojením jedinečného prejavu interpreta s intímnou dark wave poéziou a tradičným českým pesničkárstvom.

Vystúpenia sa miešajú so živými loopovacími sekvenciami, samplovaním, bicími a gitarou. Autor projektu Milan Tarina píše v českom jazyku, keďže z Čiech pôvodne pochádza a o „klipersovi“ sa vyjadruje ako o kolaborácií medzi jeho vnútorným a vonkajším „ja“.

Súčasná vlna koncertov sa sústredí najmä na prezentovanie nového materiálu, spolu s čerstvým albumom „Vesmír se otočí“, ktorý vyšiel na indie vydavateľstve Z Tapes. Album je z veľkej miery inšpirovaný bájnym sci-fi dielom Nightfall od Isaaca Asimova a cieľom vystúpení je odovzdať kúsok zo svojich pocitov.

Na scéne má klipers za sebou vystúpenia po rôznych kluboch a festivaloch (T-3 kultúrny prostriedok, Street Art Fest, Za pokladmi starej Bratislavy…), spolupráce s viacerými umelcami, dvoj ročnú participáciu v projekte Klubové večery Karla Kryla, vyše päť mesiacov aktívneho pôsobenia v rebríčku Demovnice_FM so singlom Budeme se bát, či navštívenie produkcie In Between Books sessions.

Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ďakujeme!